alakformáló cellulit masszázsA narancsbőr (cellulit) legfőbb oka: a szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában raktározódik el a bőr sejtjeiben, és felhalmozódik a kötőszövetekben. Ezek az energiatároló sejtek megduzzadnak, és a bőr felszíne felé türemkednek. A kötőszövet rugalmassága is csökken, amelynek köszönhetően a bőr egyenetlenné válik.

Mi vezet a narancsbőr kialakulásához?

Az első helyen áll a rossz, rendszertelen táplálkozási szokás, a zsírban és kalóriában gazdag tápanyagbevitel. Hozzájárul még a túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás, stressz.

Ha az anyagcserénk felborul, az hajlamosít minket a narancsbőr kialakulása mellett a megemelkedett vérzsírszintre, a magas vérnyomásra, a cukorbetegségre és a köszvényre is.

Ezek a betegségek pedig még tovább rontják a kis artériás erekben és a nyirokerekben a keringést. Rizikófaktort jelentenek még a különböző gyógyszerek, hormonkészítmények (fogamzásgátlók) és vitaminok.

A narancsbőr csökkentésére és megelőzésére már nagyon sokfajta stratégia létezik, mégis óriási erőfeszítések árán sikerül egy-egy centit lefaragni és kisimítani az érintett területeket.

A legfontosabb a megfelelő táplálkozás, amely legyen rendszeres, vagyis napi ötszöri étkezés. Minél több zöldséget és gyümölcsöt együnk, emellett fontos a napi 2-3 liter nem cukros folyadék bevitele is.

A rendszeres testmozgás is elengedhetetlen. Az ideális hetente 3-4 órát mozogni, de nem egyszerre, hanem az egész hétre elosztva.

Hetente egyszer menjünk el szaunázni.

Ezután jöhetnek a különféle krémek, gélek, illóolajok, gyógyteák, tekercselések, masszázs módok, ultrahangos terápiák, fényterápiák és vákuumkezelés.

A cellulit masszázs:

A vákuummasszázs során kitágulnak az erek és felgyorsul a szövetek vér- és nyirokkeringése, tehát javul a leromlott alapanyagcsere. A vákuum aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, ennek köszönhetően a bőr sokkal feszesebb, és elasztikusabb lesz a kezeléseket követően. A vákuummasszázshoz használt növényi olajok, gyógynövényes krémek jobban fel tudnak szívódni a bőrbe a masszázs során, így könnyebben elérhetik a mélyebb rétegeket is.

A kezelés alkalmazható kúraszerűen, és fenntartó, kiegészítő módszerként is, például talpmasszázzsal összekötve.

A cellulit masszázs ellenjavallatai (kontraindikációi):

A felsorolt állapotok közül bármelyik esetében a cellulit masszázs nem alkalmazható!

· fertőzések, lázas állapot,

· heveny gyulladásos folyamatok,

· pajzsmirigy működés zavara,

· trombózis, érrendszeri betegségek, visszér betegség,

· vérzékenység, véralvadásos problémák,

· szívelégtelenség miatti ödéma,

· magas vérnyomás,

· terhesség,

· menstruáció,

· epilepszia,

· vesebetegség,

· szív- és cukorbetegség,

· drogos vagy alkoholos befolyásoltság, mentálisan sérültek,

· legyengült állapot,

· túlságosan érzékeny bőrfelületeken, valamint olyan helyen, ahol fekély vagy duzzanat van.

A kezelés menete:

A kezelést olajjal történő masszázzsal kezdem, majd köpölyharanggal végzem a vákuummasszázst.

Ezt követően hatóanyagban gazdag krémmel átdolgozom a kezelt területet. A bekrémezett testfelületeket fóliával tekercselem be, ami a relaxáció első lépése. A relaxáció alatt a meleg és a hatóanyagok kifejtik hatásukat. A pihentető hatáshoz hozzájárul a kellemes, nyugodt környezet, és a lágy, megnyugtató zene.


A kezelések ideje alatt naponta legalább 3 liter folyadék fogyasztása javasolt!


A kezelést 2-3 naponta lehet ismételni, és mindenféleképpen kúraszerűen érdemes alkalmazni a kívánt hatás elérése érdekében. Egy kúra 10-12 alkalomból áll.