reikiA reiki japán eredetű szó, annyit tesz, hogy isteni életenergia, de egyetemes életerőnek is fordítják.

A reiki kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer. Mikao Usui az 1920-as évek elején dolgozta ki módszerét, miután 1922-ben, 21 napos elvonulása során megtapasztalta a megvilágosodottság állapotát. Az 1980-as évektől kezdett egyre népszerűbbé válni a világon, az egyszerűsége és sokszínű használati lehetősége miatt. Kiváló eszköz a testi-lelki egyensúly megteremtésére. Alkalmazható megelőzésre, akut és krónikus tünetek, fizikai vagy lelki eredetű problémák kezelésére. Nagyszerű módszer a belső harmónia megteremtésére és folyamatos fenntartására.

Az alapelv: a csatornázott univerzális energia segítségével feloldjuk a testben lévő toxinok, az energetikai blokkokat, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszerét.

Eltérően a hagyományos gyógymódoktól, a reiki energia, mindig a gyökérokot szünteti meg, ugyanakkor nem kell tartani a mellékhatásoktól sem, teljesen biztonságosan alkalmazható minden helyzetben.

A REIKI ELŐNYEIA javulás akut esetekben igen látványos, de ez függ attól is, szervezetünk természetes védekező rendszere mennyire aktív. Általában néhány általános vagy célzott reiki kezeléssel igen gyors a közérzet javulása. Krónikus betegségek esetében hosszabb terápia lehet szükséges.

A reiki kezelés teljesen biztonságos. Bármilyen állapotú, korú emberen alkalmazható minden helyzetben. Nincsenek speciális kivételek sem. Eszköznélkülisége, egyszerűsége révén mindenki képes használni önmagán és másokon egyformán.

Nem szükséges hinni a reikiben. Hitétől függetlenül mindenki megtapasztalhatja pozitív hatását. A Reiki nem ellentétes egyetlen vallás vagy felekezet tanításaival sem, hiszen ez nem más, mint a szeretet energiája.

Energia adható állatoknak és növényeknek is, ahol eleve kizárható a hit jelensége.

A reiki használható önállóan, de hatékonyan támogatja a hagyományos orvosi kezeléseket is, és felerősíti más alternatív gyógymódok hatása, így azokkal együtt is alkalmazható. Csökkenthető vele a gyógyszerek mellékhatása.